BAHAN-BAHAN :
Mee kuning 1 bungkus
Udang sederhana (buang kulit)
Bawang Putih(hiris)
Bawang Merah(hiris)
Kicap cair & pekat
Sos cili
Sos tiram
Cili Bo
Tauhu(digoreng dahulu)
Kentang(potong dadu & goreng)
Taugeh
Daun Kubis
Tomato
3 biji telur(pecah & kacau)
Fish cake(hiris)
Cili(hiris)
Serbuk perasa Knorr/Maggi
CARA MEMASAK MEE GORENG
Pertama kali, tumis bawang putih + bawang merah + cili bo sehingga naik minyak.
Then tambah sos cili + sos tiram + kicap pekat dan biarkan masak sekejap.
Kemudian masukkan udang + fish cake + tauhu + kentang + daun kubis.
Tolak bahan ke tepi dan masukkan telur yg dikacau dan gaul sehingga telur masak sedikit dan kemudian masukkan mee, gaul sebati.
Lastly masukkan tomato + taugeh + cili. Perasakan dengan serbuk perasa & kicap cair jika perlu.
Hidang bersama perahan limau kasturi + bawang goreng:)